Sleďové závitky – velmi chutný předkrm, který se hodí na každou dovolenou. Připravuje se velmi jednoduše!
Každá hostitelka by měla mít ve svém arzenálu recept na jednoduchý předkrm, který lze připravit v krátké době. Dnes vám doporučujeme přidat do vaší banky receptů alternativu ke slavnému salátu „Šuba“ – úžasně chutné slanečkové závitky.
Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit skutečné kulinářské mistrovské dílo ze štikozubce.
Ingredience: 1:
- Filet ze sledě – 2 ks
- Červená řepa – 1-2 ks.
- Mrkev – 1-2 ks
- Brambory – 1-2 ks
- Majonéza (libová) – 5 lžiček (nebo podle chuti)
- Sůl – podle chuti
- Mletý černý pepř – podle chuti
- Bylinky na ozdobu (nepovinné) – podle chuti
Příprava:
- Řepu, mrkev a brambory uvařte a nechte vychladnout.
- Uvařenou řepu a mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do různých misek.
K zelenině přidejte 1-1,5 lžíce majonézy a promíchejte. V případě potřeby osolíme a opepříme podle chuti. - Filety ze sledě položíme kůží dolů a na ně rozetřeme tenkou vrstvu (asi 0,5 cm) nastrouhané řepy s majonézou.
- Na ně položíme stejně tenkou vrstvu nastrouhané mrkve s majonézou.
- Slepičí filé se zeleninou srolujte a sepněte špejlí.
- Rolky pevně zabalte do potravinářské fólie a postupně odstraňte špejle. Závitky uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
- Oloupejte vařené brambory a nakrájejte je podélně na silná kolečka. Osolte je, opepřete a do středu kolečka vmáčkněte trochu majonézy.
- Přímo ve fólii nakrájejte ostrým nožem slanečky na poloviny nebo na tenčí válečky. Odstraňte fólii a položte závitky na brambory.
- Předkrm podle potřeby ozdobte, např. nasekanými bylinkami.
add a comment