Recepty

Mnohem chutnější než „Shuba“: vaření šíleně lahodných sleďových závitků

 

Sleďové závitky – velmi chutný předkrm, který se hodí na každou dovolenou. Připravuje se velmi jednoduše!

Každá hostitelka by měla mít ve svém arzenálu recept na jednoduchý předkrm, který lze připravit v krátké době. Dnes vám doporučujeme přidat do vaší banky receptů alternativu ke slavnému salátu „Šuba“ – úžasně chutné slanečkové závitky.

Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit skutečné kulinářské mistrovské dílo ze štikozubce.

Ingredience: 1:

  • Filet ze sledě – 2 ks
  • Červená řepa – 1-2 ks.
  • Mrkev – 1-2 ks
  • Brambory – 1-2 ks
  • Majonéza (libová) – 5 lžiček (nebo podle chuti)
  • Sůl – podle chuti
  • Mletý černý pepř – podle chuti
  • Bylinky na ozdobu (nepovinné) – podle chuti

Příprava:

  1. Řepu, mrkev a brambory uvařte a nechte vychladnout.
  2. Uvařenou řepu a mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do různých misek.
    K zelenině přidejte 1-1,5 lžíce majonézy a promíchejte. V případě potřeby osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Filety ze sledě položíme kůží dolů a na ně rozetřeme tenkou vrstvu (asi 0,5 cm) nastrouhané řepy s majonézou.
  4. Na ně položíme stejně tenkou vrstvu nastrouhané mrkve s majonézou.
  5. Slepičí filé se zeleninou srolujte a sepněte špejlí.
  6. Rolky pevně zabalte do potravinářské fólie a postupně odstraňte špejle. Závitky uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
  7. Oloupejte vařené brambory a nakrájejte je podélně na silná kolečka. Osolte je, opepřete a do středu kolečka vmáčkněte trochu majonézy.
  8. Přímo ve fólii nakrájejte ostrým nožem slanečky na poloviny nebo na tenčí válečky. Odstraňte fólii a položte závitky na brambory.
  9. Předkrm podle potřeby ozdobte, např. nasekanými bylinkami.

Leave a Response