Avokádová zmrzlina
Avokádo dodá krásnou barvu a i bez přídavku smetany, kokosového „mléka“ nebo žloutků zajistí krémovitost zmrzliny. Pokud nechcete zmrzlinu sladit medem, protože se držíte minimální konzumace sacharidů, použijte xylitol či erythritol.
Suroviny
- 3 malá nebo 2 větší vychlazená avokáda
- šťáva z 1 citrónu
- 1/2 hrnku medu nebo pro nízkosacharidovou verzi dle chuti erythritol
- 1,5 hrnku studené vody a nebo kvalitního kokosového „mléka“
- špetka nerafinované soli
Postup
Avokáda rozkrájejte na poloviny, vyberte z nich pecky, dužninu vyberte lžící a společně s ostatními suroviny ji dohladka rozmixujte. Avokádovou směs nalijte do zmrzlinovače a podle návodu k přístroji vyrobte zmrzlinu. Poté ji můžete ihned podávat, případně ji uložte trochu zpevnit do mrazničky, vydrží tam až několik týdnů.