Avokádových krémů najdete na mém blogu už několik, ale všechny jsou doslazované a nebo jsem v nich použila ovoce s vysokým obsahem sacharidů. Drobné bobulovité ovoce má mnohem vyšší obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů a naopak nižší obsah cukrů jak jiné druhy ovoce, je proto vhodné i na low carb high fat stravě. A avokádo doplní tuky, neboli sytící složku a zdravý zdroj energie.
Suroviny
- 2 avokáda
- 1 hrnek malin (čerstvých nebo rozmražených)
Postup
Avokáda rozkrojte na poloviny, vyndejte pecky a dužninu ze slupek vydlabejte lžící. Do vyšší užší nádoby vložte připravenou dužninu z avokád a maliny, dohladka rozmixujte a ihned podávejte. V chladničce „pudink“ vydrží do druhého dne, na povrchu ale může trochu zešednout, to ovšem nijak nebrání jeho konzumaci.