Avokádový mugcake s rybízem

Když se zadaří a koupíte avokáda s hodně zelenou dužninou, dosáhnete přesně tak krásné barvy těsta, jaká je na mé fotce. Mugcake neboli buchta v hrnku se vaří v mikrovlnné troubě, ale pokud je vám její používání proti mysli, určitě můžete tyhle mugcakes upéct při 170 stupních Celsia v klasické troubě v košíčcích na muffiny nebo zavařovacích sklenicích s rovným hrdlem.

Suroviny

  • 2 malá avokáda
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky medu
  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 1 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 hrsti rybízu
  • za studena lisovaný kokosový olej

Postup

Avokáda rozdělte na poloviny, vyndejte pecky, dužninu vyberte lžící a rozmixujte ji s vejci, medem a 2 lžícemi kokosového oleje. Poté vmíchejte směs kokosové mouky a prášku do pečiva a nakonec opatrně přidejte rybíz. Těsto rozdělte do 3 hrnečků vymazaných kokosových olejem a uvařte v mikrovlnné troubě, až nebude uvnitř lepivé, doba vaření závisí na výkonu vaší trouby. Hotové mugcakes podávejte dle chuti teplé nebo studené.

Sdílet: