Banánovo-lískooříšková zmrzlina
A máme tu zase léto a s ním chutě na zmrzlinu. I bez mléka a dokonce i bez vajec jde připravit různé druhy této mražené sladké pochoutky. Na základní banánovou zmrzlinu stačí jen dát na několik hodin do mrazáku nakrájený banán a pak použít mixér. Ano, tak jednoduché to je. Samozřejmě je možné banánovou zmrzlinu i ochutit. Při mixování jde k banánům přidat jiný druh ovoce, kakao, trochu hustého kokosového „mléka“ nebo třeba ořechové „máslo“, já jsem tentokrát zvolila lískooříškové.
Suroviny
- 1 banán
- 1 lžíce lískooříškového „másla“ (na pastu rozmixovaných lískových oříšků)
Postup
Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka. Plátky banánu rozložte naplocho v sáčku nebo uzavíratelné nádobě a nechte je v mrazničce zmrznout, trvá to několik hodin.
Do mixovací nádoby vsypte zmrzlá kolečka banánu a přidejte lískooříškové „máslo“.
Vše dohladka rozmixujte a zmrzlinu ihned podávejte. Pokud je výsledná zmrzlina příliš měkká, rozpouští se, nechte ji ve vhodné nádobě v mrazničce ještě ztuhnout. Můžete ji tam skladovat, pokud ji dřív nesníte, i víc jak několik dnů.
</br />