Banánový džem
Pokud vám doma leží banány, na které zrovna nemá nikdo chuť, můžete z nich připravit džem. Nevypadá, mírně řečeno, zrovna krásně, ale možná vám zachutná. Hodí se třeba na lívance nebo na máslem potřené toasty.
Suroviny
- banány
- kokosový cukr (na 1 banán přibližně 2 až 4 lžíce)
- mletá skořice (na 1 banán zhruba 1/4 lžičky)
Postup
Skleničky vysterilizujte vroucí vodou a nechejte je okapat a oschnout. Banány oloupejte a co nejvíc rozmačkejte vidličkou. Vložte je do menšího hrnce, zasypejte kokosovým cukrem a skořicí a povařte za stálého míchání asi deset minut, podle chuti můžete přidat cukr i skořici. Ještě horký džem rozdělte do skleniček, pevně zašroubujte víčka, skleničky otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Banánový džem skladujte v lednici, i kdybyste ho zavařili, má v pokojové teplotě tendence začít kvasit.