Bezobilné bulky
Tento recept jsou vlastně dva recepty v jednom, mají podobný surovinový základ a stejný postup. První variantou jsou bulky s kokosovou moukou, ty se dají péct i přímo na plechu, protože drží tvar, ale tolik mi nechutnají. Druhá varianta obsahuje mandlovou mouku, syrové těsto je řidší a je potřeba ho péct v nepřilnavých košíčcích na muffiny.
Suroviny
- 1 hrnek tapiokové mouky
- 1/4 hrnku mletého zlatého lněného semínka (v mixéru rozmixuju větší množství a skladuju v krabičce v mrazničce)
- 2 lžíce psyllia
- 2 vejce (velikost M)
- 1/4 hrnku vlažné vody
- 1/4 hrnku za studena lisovaného olivového oleje
- 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
- 1 lžička nerafinované soli
- 1. varianta: 1/4 hrnku kokosové mouky + dalšího 1/4 hrnku vlažné vody a 1/4 hrnku za studena lisovaného olivového olej
- 2. varianta: 1/4 hrnku mandlové mouky
Postup
V jedné míse promíchejte veškeré suché přísady a ve druhé míse veškeré mokré přísady. Vše dohromady důkladně smíchejte, těsto během několika málo minut zhoustne. Z těsta s kokosovou moukou vytvarujte navlhčenými dlaněmi 12 bulek, pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Těsto s mandlovou moukou rozdělte lžící do 10 silikonových formiček na muffiny položených na pečícím plechu. Plech vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a bulky pečte 30 až 35 minut. Poté vyndejte plech z trouby a bulky nechejte vychladnout, ty, o kterých víte, že je do druhého dne nesníte, můžete zamrazit.