Hlíva ústřičná na kmíně

Hlívu jsem nikdy nevařila, dokud starší dcerce nebyly skoro tři roky, kdy ji na trhu uviděla a žádala si z ní polévku. Uvařila jsem ji tehdy na způsob maďarského guláše. Od té doby se hlíva v naší kuchyni zabydlela, dušená na kmíně bylo asi druhé jídlo, které jsem z ní zkusila.

Suroviny

  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • mletý černý pepř
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup

Cibule oloupejte, nadrobno pokrájejte a na sádle je osmahněte dosklovita. Hlívu dobře propláchněte, nahrubo pokrájejte a přidejte do pánve k cibuli.

Hlívu s cibulí ochuťte mletým kmínem, pepřem a solí a osmahněte. Poté podlijte vodou, uduste doměkka a podávejte s vařenými bramborami nebo nízkosacharidově se zeleninou.

Sdílet: