Hrášková polévka
Tato krémová polévka je jemná, velmi jednoduchá a rychlá. Můžete ji podávat s vyškvařenou slaninou, opečeným chlebem nebo rohlíkem či se šunkou.
Suroviny
- mražený zelený hrášek
- čerstvě mletý černý pepř
- nerafinovaná mořská sůl
- volitelně vyškvařená kvalitní uzená slanina (my kupujeme od firmy Pandrhola)
Postup
Do hrnce nasypte mražený hrášek, osolte ho, jemně opepřete a zalijte vodou tak, aby byl akorát ponořený. Rychle uveďte do varu, výkon plotýnky stáhněte na minimum, hrnec zakryjte poklicí a uvařte hrášek doměkka.
Uvařený hrášek rozmixujte (část kuliček můžete odebrat a ponechat vcelku na ozdobení polévky) na co nejhladší krém, podle potřeby ho nařeďte vodou a dosolte. Ještě krátce povařte a polévku podávejte, pokud chcete, můžete přidat i vyškvařenou slaninu.