Játra na cibulce
Obě děti játra ochotně jedí se mnou, ale manžel nemá játra, kromě paštiky a knedlíčků, rád, takže je vařím, jen když není doma. Nejraději používám játra krůtí, protože jsou měkká a rychle uvařená, jen se tolik nerozpadají jako játra kuřecí, výborná jsou i játra králičí.
Suroviny
- 4 lžíce sádla
- 3 oloupané nahrubo pokrájené cibule
- 500 g krůtích jater
- čerstvě mletý černý pepř
- drcený kmín
- nerafinovaná mořská sůl
Postup
Cibuli orestujte na sádle v pánvi dosklovita, poté přidejte odblaněná a na kousky pokrájená játra a za občasného míchání je osmahněte. Jakmile jsou játra ze všech stran opečená, ochuťte je solí, pepřem a kmínem a podlijte půl hrnkem vody. Vše při vyšším výkonu plotýnky duste přibližně 10 minut, až se většina vody odvaří a zůstane hustá šťáva. Játra na cibulce podávejte teplá, jako přílohu použijte například květákovou „rýži“ nebo vařenou brokolici.