Kakaové cupcakes z kokosové mouky s kakaovým krémem
Pokud jako já milujete kvalitní kakao, mám tu recept přímo pro Vás. Kakao v něm totiž najdete dvakrát, v muffinovém těstě i v krému.
Suroviny
- 4 vejce
- 1/4 hrnku (60 g) změklého másla
- 1/3 hrnku (120 g) světlého medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 hrnku nepraženého kakaového prášku (doporučuju z Čokoládovny Troubelice)
- 1/4 hrnku kokosové mouky
- 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
- špetka soli
- 3 lžíce (60 g) světlého medu
- 2 žloutky
- 3/4 hrnku (180 g) změklého másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- dle chuti 1/2 až 3/4 hrnku nepraženého kakaového prášku
Postup
Všechny suroviny na těsto promíchejte na hladké těsto, rozdělte ho do 12 formiček na muffiny a upečte je v troubě vyhřáté na 170 °C, bude to trvat přibližně 30 až 35 minut. Upečené kakaové muffiny vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout.
V malém kastrolku uveďte do varu med. Mezitím vyšlehejte do pěny dva žloutky a pomalu za stálého šlehání přidávejte vařící se med. Šlehejte několik minut, až směs zchladne. Poté po částech zašlehejte máslo a nakonec vanilkový extrakt a po lžících kakaový prášek. Pokud by byl krém příliš řídký, uložte ho do chladničky a po zpevnění ještě prošlehejte. Na vychladlé kakaové muffiny nastříkejte kakaový máslový krém, já jsem vytvářela růžičky pomocí zdobící špičku ve tvaru uzavřené šesticípé hvězdy (koukněte třeba na špičku Wilton 2D).