Kávový kořeněný likér
Kdysi jsem svůj první kávový likér dělala podle receptu z jiného blogu, ale postupně jsem měnila poměr surovin a vyzkoušela jiné druhy koření. A tak z toho vznikl vlastně úplně jiný kořeněný kávový likér než ten původní.
Suroviny
- 500 ml vodky
- 10 lžic kokosového cukru
- 100 kusů pražených kávových zrn (používám Tchibo Vienna Melange)
- 20 kuliček růžového pepře
- 5 kuliček nového koření
- 5 tobolek zeleného kardamomu
- 5 hřebíčků
- 2 svitky skořice
- 1 vanilkový lusk
Postup
Vodku nalijeme do větší láhve a přidáme k ní ostatní suroviny. Láhev dobře uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě na tmavším místě alespoň 4 až 6 týdnů, občas protřepeme, aby se cukr rozpustil. Poté přecedíme přes jemné sítko, likér přelijeme do láhve a skladujeme v ledničce. Podáváme ho s ledem samotný nebo s trochou smetany či mandlového „mléka“.