Pečení z kokosové mouky je hodně specifické, je vysoce nasákavá a má vysoký obsah vlákniny, pečivo je z ní spíš sušší a drobivé. Ráda ji proto kombinuju s tapiokovou moukou, někdo by mohl říct, že je to jen nevýživný škrob, ale jedná se z velké míry o tzv. rezistentní škrob, který se v žaludku a tenkém střevě nerozkládá a krmí se jím prospěšné baktérie sídlící v tlustém střevě. A to už zní mnohem lépe, co myslíte?
Suroviny
- 4 vejce
- 160 g medu
- 120 g vody
- 60 g kokosové mouky
- 60 g tapiokové mouky (škrobu)
- 60 g mletého máku
- 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva (v paleo verzi si namíchejte z vinného kamene, jedlé sody a tapiokového škrobu, já dala kupovaný se škrobem kukuřičným)
- špetka soli
Postup
Rozklepejte vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh, žloutky promíchejte s medem a vodou. Ke žloutkové směsi přidejte směs z kokosové mouky, tapiokového škrobu, mletého máku a prášku do pečiva a nakonec opatrně po částech vmíchejte bílkový sníh. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a upečte je v troubě vyhřáté na 180 °C, bude to trvat přibližně 30 minut. Propečenost zkuste zapíchnutím špejle, těsto by se na ni nemělo lepit. Hotové makové muffiny vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout.