Mandlové cupcakes s javorovým sirupem

Samotné mandlovo-hruškové muffiny jsou, pokud dítě toleruje celé vejce, mandle a hrušky, vhodné i pro kojence. Při striktní bezmléčné dietě je můžete pro ostatní ještě horké polít javorovým sirupem. A pokud můžete máslo, nic vám nebrání udělat kompletní cupcakes s krémem.

Suroviny

  • 4 vejce
  • 1 hrnek hruškové přesnídávky (rozmixovaných uvařených oloupaných hrušek)
  • 2 hrnky jemně mleté mandlové mouky (z loupaných mandlí)
  • špetka soli

 

  • 150 g tmavého javorového sirupu
  • 2 žloutky
  • 200 g změklého másla

 

Postup

Rozklepejte vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh. Čtyři žloutky promíchejte s hruškovou přesnídávkou a mandlovou moukou a nakonec opatrně po částech vmíchejte bílkový sníh. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a upečte je v troubě vyhřáté na 180 °C, bude to trvat přibližně 25 minut. Poté mandlové muffiny vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout.

V malém kastrolku uveďte do varu javorový sirup a povařte ho, až trochu zhoustne. Mezitím vyšlehejte dva žloutky do pěny a pomalu za stálého šlehání přidávejte horký javorový sirup. Šlehejte několik minut, až směs zchladne. Poté po částech zašlehejte máslo, pokud je krém příliš řídký, uložte ho do chladničky a po zpevnění ještě prošlehejte. Na mandlové muffiny nastříkejte javorový máslový krém a ozdobte ho javorovým sirupem a nasekanými křupavými mandlemi.

Sdílet: