Většina druhů low carb pečiva obsahuje psyllium, chtěla jsem mít v zásobě nějaký recept bez něj. Nakombinovala jsem oříšky a semínka podle chuti a momentálního stavu zásob a do těsta jsem použila pouze bílky, pečivo pak nechutná tolik vaječně.
Suroviny
- 6 bílků
- 100 g čerstvě mletého zlatého lněného semínka (já ho rozmixuju větší množství a pak uchovávám v mrazničce)
- 60 g mletých lískových oříšků
- 40 g čerstvě mletých dýňových semínek
- 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 1 lžička nerafinované soli
Postup
Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh a opatrně, aby co nejméně klesnul, do něj zapracujte směs mletých lněných a dýňových semínek a lískových oříšků, prášku do pečiva a soli. Těsto nechejte několik minut stát, zhoustne. Lžící utvořte na plechu vyloženém pečícím papírem z těsta 10 kopečků, bulek. Plech vložte do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 40 minut. Poté vyndejte plech z trouby a bulky na něm nechejte úplně vychladnout. Do druhého dne je můžete skladovat zabalené do alespoň dvou vrstev silné bavlněné utěrky nebo je ihned zamrazte do zásoby.