U receptu na kakaovo-lískooříškové palačinky jsem slibovala ještě jedny nízkosacharidové a toto jsou ony. V původním receptu, který jsem zkoušela, byla uvedena polovina mandlové mouky a žádné kokosové „mléko“, na můj vkus ale takové palačinky chutnají příliš vaječně.
Suroviny
- 4 vejce
- 1/3 hrnku kokosového „mléka“ bez aditiv (já používám značku AROY-D)
- 1/2 hrnku (50 g) mandlové mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- za studena lisovaný kokosový olej
Postup
Dohladka rozmixujte vejce, kokosové „mléko“, mandlovou mouku a vanilkový extrakt, pokud by těsto bylo příliš husté na lití palačinek, přidejte trošku vody (začněte od 1 lžíce a uvidíte, jestli bude potřeba další). Rozehřátou pánev zlehka potřete kokosovým olejem a rozlijte na ni v tenké vrstvě těsto. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.