Paleo lískooříškový čokoládový nugát
Čokoláda s lískovými oříšky chutná báječně a co teprve, pokud jsou ty oříšky rozmixované na pastu. Následující recept na nugát obsahuje jen 4 suroviny a je snadný a rychlý. Místo kakaového másla a kakaového prášku je možné použít rovnou 100 g čokoládové hmoty (100 % čokolády) a datlový sirup nahradit medem.
Suroviny
- 55 g kakaového másla (osvědčilo se mi z Čokoládovny Troubelice)
- 100 g datlového sirupu
- 100 g lískooříškového „másla“ (na pastu rozmixovaných lískových oříšků)
- 45 g raw kakaového prášku (např. toho z Čokoládovny Troubelice)
Postup
Pomalu rozehřejte kakaové máslo s datlovým sirupem.
Kakaové máslo a datlový sirup dobře rozmíchejte s lískooříškovým „máslem“. Směs podle potřeby ještě trochu ohřejte. Nakonec vmíchejte kakaový prášek.
Hustou teplou nugátovou směs nalijte do silikonových formiček a nechte v chladu ztuhnout. Poté lískooříškový čokoládový nugát z formiček vyloupněte a uchovejte ho v chladničce.