Toto je můj už třetí recept na nízkosacharidové palačinky, alkoholu se nebojte, během smažení vyprchá, ale stihne dodat palačinkám jemnost a potlačit příliš vaječnou chuť. Místo pekanových ořechů můžete použít mandlovou mouku jako já na druhé fotce, kdy jsem je podávala s ořechovým „máslem“ a jahodami.
Suroviny
- 4 vejce
- 1 lžíce ovocného destilátu (slivovice, hruškovice či meruňkovice)
- 25 g pekanových ořechů
- za studena lisovaný kokosový olej
Postup
Dohladka rozmixujte vejce, destilát a pekanové ořechy, čím jemněji se vám povede ořechy rozmixovat, tím lépe vám budou palačinky držet pohromadě. Rozehřátou pánev zlehka potřete kokosovým olejem a rozlijte na ni v tenké vrstvě těsto. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.