Perníkové kokosové lupínky
Touhle sladkou křupavou pochutinu můžete mlsat jen tak samotnou nebo ji používat i jako bezobilnou alternativu müsli do kokosového jogurtu či mandlového „mléka“.
Suroviny
- 3 hrnky nesířených kokosových lupínků
- 6 lžic tmavého javorového sirupu
- 1,5 lžičky perníkového koření (např. lžička perníkového koření Sonnentor s polovinou lžičky skořice
Postup
Kokosové lupínky promíchejte s javorovým sirupem a perníkovým kořením a rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby rozehřáté na 150 °C a pečte přibližně 20 až 25 minut. Kokos se jemně opraží a sirup zhoustne (pozor, ať ho nepřipálíte), ihned vyndejte plech z trouby a nechejte vychladnout, sirup na kokosových lupíncích vytvoří křupavý povlak.