Pikantní pečené kuře
Mezi tradiční senegalské pokrmy patří Chicken Yassa, já se ale tohoto receptu na kuře s cibulí nedržela přesně, postup jsem si zjednodušila. Jedná se mírně pikantní jídlo, pokud jsou děti na lehce ostré zvyklé, můžou ho jíst společně s rodiči.
Suroviny
- 3 kuřecí stehna (nejlépe z volného chovu)
- 3 velké cibule nakrájené na půlkolečka
- 3 malé mrkve nakrájené na kolečka
- šťáva z 1 citrónu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 nadrcená sušená chilli paprička
- 1/4 lžičky čertvě mletého černého pepře
- nerafinovaná sůl
Postup
Kuřecí stehna promíchejte s marinádou z citrónové šťávy, olivového oleje, česneku, hořčice, chilli, pepře a soli, zakryjte a uložte alespoň na několik hodin do ledničky. Do pekáčku naskládejte cibuli a mrkev, osolte a přidejte kuřecí stehna i s marinádou. Pečte při 180 °C doměkka, bude to trvat přibližně hodinu, občas promíchejte a pokud to bude potřeba, podlijte vodou. Upečená kuřecí stehna, cibuli, mrkev a pikantní šťávu podávejte s rýží nebo nízkosacharidovou květákovou „rýží“ (recept na ni zde na blogu najdete).