Tato voňavá podzimní bábovka není hebká a nadýchaná, je spíš hrubší a vlhčí, podobně jako moje jablkové perníkové muffiny.
Suroviny
- 150 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
- 150 g hladké špaldové mouky
- 15 najemno roztlučených hřebíčků
- 3 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 150 g másla, ghí nebo kvalitnějšího margarínu (např. bio Alsanu)
- 100 g medu
- 2 vejce
- 300 g nahrubo nastrouhaných oloupaných sladkých hrušek
Postup
Smíchejte mouky s hřebíčkem a práškem do pečiva. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo nebo margarín, med, vejce a nastrouhané hrušky. Promíchejte suché a mokré přísady a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané bábovkové formy. Vložte ji do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 60 minut (zkuste zapíchnout špejli, upečené těsto by se na špejli vůbec nemělo lepit). Formu s upečenou bábovkou vyndejte z trouby, po několika minutách ji opatrně vyklopte a nechejte úplně vychladnout.