Sýrové sušenky

Pokud si můžete alespoň jednou za čas dovolit sníst trochu sýra bez zdravotních následků (hurá, můžu), k chuti by vám mohly přijít tyto křupavé sušenky. Jestli vydrží delší dobu skladování, to nemám tušení, my jsme je ještě tentýž den snědli.

Suroviny

  • 100 g najemno nastrouhaného tvrdého sýra (např. čedar, Gran Moravia, parmezán)
  • 1 vejce
  • 50 g mandlové mouky
  • 1/2 lžičky nerafinované soli

Postup

Všechny suroviny dohromady dobře promíchejte, rukama vytvarujte z těsta menší kuličky, já jsem jich měla 25. Kuličky rozložte na plech vyložený pečícím papírem, dlaní je zploštěte a pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 12 až 20 minut do světle zlatohnědé barvy, čím tvrdší sýr, tím kratší dobu se peče. Poté plech vyndejte z trouby a sušenky na něm nechejte úplně vychladnout.

Sdílet: