Sýrové sušenky
Pokud si můžete alespoň jednou za čas dovolit sníst trochu sýra bez zdravotních následků (hurá, můžu), k chuti by vám mohly přijít tyto křupavé sušenky. Jestli vydrží delší dobu skladování, to nemám tušení, my jsme je ještě tentýž den snědli.
Suroviny
- 100 g najemno nastrouhaného tvrdého sýra (např. čedar, Gran Moravia, parmezán)
- 1 vejce
- 50 g mandlové mouky
- 1/2 lžičky nerafinované soli
Postup
Všechny suroviny dohromady dobře promíchejte, rukama vytvarujte z těsta menší kuličky, já jsem jich měla 25. Kuličky rozložte na plech vyložený pečícím papírem, dlaní je zploštěte a pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 12 až 20 minut do světle zlatohnědé barvy, čím tvrdší sýr, tím kratší dobu se peče. Poté plech vyndejte z trouby a sušenky na něm nechejte úplně vychladnout.