Některé pomazánky jsou jedna z mála věcí, kam jsem používala bezmléčný margarín. Teď už dcera i já sneseme máslo, ale zatím si znovu zvykám, že ho můžu a mám kupovat. Máslo, nejlíp co nejžlutší a tzv. z trávy (neboli z mléka pasených krav), je rozhodně chutnější i zdravější než sebekvalitnější margarín.
Suroviny
- 3 vrchovaté lžíce másla nebo kvalitnějšího margarínu (např. bio Alsan, Cocovit)
- 3 lžíce za studena lisovaného řeckého olivového oleje
- 1 větší konzerva (kolem 160 až 180 g) tuňáka ve vlastní šťávě
- šťáva z poloviny citrónu
- najemno nakrájená polovina menší cibule
- špetka čerstvě mletého černého pepře
- nerafinovaná mořská sůl
Postup
Rozmíchejte máslo nebo margarín s olejem, okapaným masem z tuňáka a citrónovou šťávou. Vmíchejte nadrobno pokrájenou cibuli a pomazánku dochuťte solí a pepřem.