Tuňáková pomazánka

Některé pomazánky jsou jedna z mála věcí, kam jsem používala bezmléčný margarín. Teď už dcera i já sneseme máslo, ale zatím si znovu zvykám, že ho můžu a mám kupovat. Máslo, nejlíp co nejžlutší a tzv. z trávy (neboli z mléka pasených krav), je rozhodně chutnější i zdravější než sebekvalitnější margarín.

Suroviny

  • 3 vrchovaté lžíce másla nebo kvalitnějšího margarínu (např. bio Alsan, Cocovit)
  • 3 lžíce za studena lisovaného řeckého olivového oleje
  • 1 větší konzerva (kolem 160 až 180 g) tuňáka ve vlastní šťávě
  • šťáva z poloviny citrónu
  • najemno nakrájená polovina menší cibule
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup

Rozmíchejte máslo nebo margarín s olejem, okapaným masem z tuňáka a citrónovou šťávou. Vmíchejte nadrobno pokrájenou cibuli a pomazánku dochuťte solí a pepřem.

Sdílet: