Blog

Léta usazený prach se vypaří během několika minut: nejjednodušší a nejefektivnější způsob čištění polštářů v pohodlí domova.

Časem i ty nejkvalitnější polštáře ztrácejí svůj atraktivní vzhled a svěžest. Hromadí se na nich prach, pot, částečky kůže a další nečistoty. Nespěchejte však s vyhozením svých oblíbených polštářů – doma je lze snadno osvěžit a vrátit jim dřívější čistotu a pohodlí.

Nejprve sundejte povlaky na polštáře a vyperte je v pračce, přičemž k obvyklému prášku přidejte trochu bělidla na bílé tkaniny nebo speciální přípravek na barevné tkaniny. Nastavte režim jemného praní a nízkou teplotu. Po vyprání nezapomeňte potahy znovu opláchnout, abyste odstranili zbytky pracího prostředku.

Zatímco potahy schnou, věnujte péči samotným polštářům. Můžete je vysát z obou stran pomocí nástavce s měkkými štětinami, abyste odstranili prach a nečistoty. Pokud jsou na polštářích skvrny, lze je jemně ošetřit měkkou houbou namočenou v roztoku vody a jemného čisticího prostředku. Poté je třeba polštáře dobře vysušit na slunci nebo v sušičce na jemný režim. Vystavení slunečnímu světlu nebo horkému vzduchu také zničí roztoče a bakterie, které mohou žít uvnitř polštářů.

Když jsou polštáře a výplně zcela suché, znovu je sestavte a užívejte si čistého a svěžího vzhledu. Pravidelná péče o polštáře pomůže prodloužit jejich životnost a zajistí zdravý a pohodlný spánek.

Leave a Response