Články o stravě

Nejhorší přídavek do ovesné kaše. Hmotnost po něm stoupá

 

Někdo má rád sladké, jiný slané. Všichni se ale shodnou na tom, že ovesná kaše je jedním z nejlepších způsobů, jak správně začít den. Jen si dejte pozor, jaké polevy si k ní vyberete.

Zdravá ovesná kaše k snídani

Ve velké válce o to, jaký typ pokrmu je nejlepší k snídani, ovesné vločky se daří dobře. Nemá za sebou podporu velké lobby výrobců cereálií, ani není hvězdou pro milovníky věcí s obsahem, jako jsou vejce na slanině. Má však za sebou autority s hradbou podpory -. Odborníci na výživu a stravování.

Není to žádné překvapení. Ovesná kaše je pravděpodobně jedním z nejlepších způsobů, jak správně začít den. Jde především o její výživové a zdravotní benefity.

Nejlepší jídlo u snídaně

Zde ani není jasné, kde začít s výčtem zdravotních přínosů ovesných vloček. Ovesné vločky jsou nejlepším zdrojem vlákniny ve světě obilovin. Naše tělo je tedy dokonale stráví – nezpůsobují prudký nárůst inzulinu po jídle a poskytují trvalý pocit sytosti. Když k tomu připočteme vitaminy a mikroživiny – to vše dělá z těchto potravin Ovesné vločky jsou vynikajícím způsobem podpory dieta.

Bohužel, buďme upřímní – už jsme viděli chutnější jídla. Proto do hmoty z rozměklých ovesných vloček rádi přidáváme ingredience, které zlepšují strukturu a chuť pokrmu. Ne všechny je však dobré přidávat.

Co do ovesné kaše nepřidávat

Různé formy cukr, kterými podporujeme chuť našich ovesných vloček, jsou v kombinaci s ovesnými vločkami velmi nevhodné. Přidáním výrobku z této kategorie – nemusí to být čistě bílý cukr – se změní jeho glykemický index. To znamená, že taková snídaně nebude v našem těle tak dobře vstřebatelná, jak bychom si přáli.

Vynecháváme tedy bílé cukry, sirupy, slazené džemy, hotové výrobky čokolády (pokud nejsou opravdu hořké) nebo ovocné jogurty (i ty jsou někdy plné glukózy a fruktózy. Co dáváme místo nich? Možná budete v pokušení použít čerstvé ovoce. Do ovesných vloček je dobré přidat trochu ořechů. Milovníci arašídové máslo bude s tímto přídavkem do ovesné kaše spokojen. Pomozte si také skořicí nebo kakaem. Ze sladidla, na druhou stranu ta s nižším glykemickým indexem, jako je agávový nebo datlový sirup..

Vyzkoušejte si test ze znalostí komunistické kuchyně a dozvíte se o způsobech skladování chleba.

ovesná kaše s arašídovým máslem

Leave a Response