Články o stravě

Už se nebojím, že v zimě není žádná sezónní zelenina – přítel mi ukázal nejjednodušší způsob, jak zmrazit polévkový set, v zimě dostanete takovou tašku: a v boršči a v polévce – nepostradatelné koření.

 

Zelenina si ve zmražené podobě dokonale zachovává všechny vitamíny.

Super recept na přípravu zeleniny na zimu.

Máme chatu, ale v zimě bydlíme v bytě. Je problematické skladovat velké množství zeleniny. Ale opravdu jsem chtěla výsledky své práce využívat celou zimu. Když jsem opět vytáhla scvrklou řepu, poradila mi kamarádka, abych si udělala sadu na zeleninovou polévku:

Nyní se s vámi o něj chci podělit. Vezmu si kilo paprik, rajčat, mrkve a cibule. Bylinky: petržel, kopr, můžete zelenou cibulku (velký svazek). Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle, rajčata, papriky, cibuli nakrájím na kostičky, přidám nadrobno nakrájenou zeleninu.

Rajčata se nezmění na kaši, šťáva se nerozlije, zelenina se nezkazí. To vše v zimě dodává pokrmům příjemnou vůni, chuť a barvu. Mrazím ihned po nakrájení, je dobré, pokud máte vakuový stroj, který vypudí vzduch a minimalizuje míchání. Ale pokud nemáte, není problém. Sáčky kupuji kupuji na zámek, objem 1 litr. Vložím je do sáčků a přitlačím je, aby vzduch vyšel ven. Napíšu datum a dám do mrazáku! Jeden sáček vystačí na 2×. Tento dresink přidávám ke všemu. Hodí se do polévek, boršče i na dušení masa.

Leave a Response