Chyba, která způsobuje, že míchaná vejce jsou tvrdá a spálená
Uvařit perfektní míchaná vajíčka není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pokrm je často příliš tenký, tvrdý a připálený. Je to způsobeno jednou častou chybou, která okrádá smažené vejce o jeho křehkost, nadýchanost a zářivou chuť.
Co dělá mnoho amatérských kuchařů při přípravě míchaných vajec? Hlavní chybou je, že rozbijí vejce na rozpálené pánvi. Za žádných okolností by se to nemělo dělat!
Když vejce narazí na velmi horký povrch, bílek se okamžitě „chytne“ a přilepí se na dno misky. Výsledkem není nadýchaná a vzdušná míchaná vajíčka, ale tenká a nechutná „palačinka“.
Aby míchaná vejce vyšla perfektně, musíte vajíčko rozklepnout na studenou nebo teplou pánev, ale nikdy ne na horkou. Toto jednoduché pravidlo vám umožní dosáhnout rovnoměrného smažení pokrmu a zabránit jeho spálení. Míchaná vajíčka se navíc provzdušní a nebudou se lepit na pánev.
Jednoduchá snídaně se tak může stát nejen chutnou, ale i krásně vypadající.