BlogRecepty

Stačí nastrouhat brambory na plech, přidat mleté maso, srolovat a takto péct každý týden.

 

Tato bramborová roláda s mletým masem si rychle získala srdce naší rodiny. Je to jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které se skvěle hodí pro každodenní vaření. Díky šikovné technice, kterou jsme objevili na YouTube, se tento recept rychle stane oblíbeným i u vás doma. Připravte se na chválu od každého, kdo ho ochutná!

Co budeme potřebovat:

Na bramborák:

  • 3 brambory (600 g)
  • 200 gramů strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 čajové lžičky soli

Na náplň:

  • 400 gramů mletého masa
  • 1 cibule
  • Nepovinné papriky (červená a zelená)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce oleje
  • Sůl, mletý černý pepř
  • 1 sklenice horké vody (200 ml)

Jak postupovat:

1) Příprava bramborových placek: Nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich šťávu. Přidáme sůl, pepř, vejce, zelené bylinky a sýr. Směs rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 minut.

2) Příprava náplně: Na pánvi rozehřejte olej, přidejte mleté maso, osolte, opepřete a nechte dusit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a případně nakrájenou papriku. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a vodu a dusíme, dokud se neodpaří většina tekutiny.

3) Sestavte roládu: Na předpečený bramborák rovnoměrně rozetřete směs z mletého masa. Opatrně ji celou srolujte.

4) Pečení: Roládu můžete posypat zbylým sýrem a zapéct v troubě při 180 °C po dobu 15 minut.

Závěr

Bramborová roláda s mletým masem je vynikající volbou pro každý týden. Její příprava je rychlá a výsledek vždy nadchne celou rodinu. Tento recept je důkazem, že i z jednoduchých surovin lze připravit báječné a chutné pokrmy. Vychutnejte si každé sousto této výjimečné rolky!

Leave a Response