Cikánská vepřová pečeně je jedním z těch jídel, která dokonale vystihují letní sezónu, zejména pokud máte štěstí a všechny čerstvé suroviny máte přímo ze zahrady. V této se snoubí chuť čerstvých paprik, rajčat a feferonek s aromatickou vepřovou kotletou, to vše pěkně zahuštěné do lahodné omáčky. Skvěle se hodí na rodinná setkání nebo jen tak, když si chcete pochutnat na něčem výjimečném.
Recept: Vepřová pečeně po cikánsku:
Co budeme potřebovat:
- Olej
- Cibule
- Vepřové kotlety
- Sůl, pepř
- Pyré (1 polévková lžíce)
- Vepřový vývar
- Masox (kus)
- Peppers
- Rajčata
- Pálivé papriky
- Kyselá okurka
- Hrubá mouka
- Paprika (mletá)
Zkuste také –
Jak postupovat:
1) Na oleji osmažte cibuli do měkka.
2) Plátky vepřové kotlety osolte a opepřete a osmažte je.
3) Přidejte 1 lžíci protlaku a chvíli restujte.
4) Přilijte vepřový vývar, ale jen tolik, aby bylo maso ponořené.
5) Přidejte trochu masoxu a vložte do trouby. Pečte, dokud maso nezměkne.
6) Maso vyjměte a do omáčky přidejte papriky, rajčata, feferonky a okurky. Vše dejte vařit na sporák.
7) Omáčku zaprášíme hrubou moukou a zahustíme.
8) Přidejte hodně mletého pepře a trochu masoxového guláše pro dotvoření chuti.
Dobrou chuť!